Casa Kolozsváry de pe strada Iosif Vulcan, în curs de reabilitare

Casa Kolozsváry de pe strada Iosif Vulcan, în curs de reabilitare

Au început lucrările de reabilitare a fațadelor clădirii situate pe strada Iosif Vulcan nr. 2, cunoscută sub denumirea de Casa Kolozsváry. În urma licitației a fost desemnat executantul lucrărilor, acesta fiind SC Conpila SRL din Oradea. Lucrările trebuie realizate în regim de urgență, din cauza degradărilor de la acoperiș, fațade, finisaje și elemente de balustradă, … Continue reading »

Lucrările de restaurare a fațadei principale a Casei Róth au fost finalizate

Lucrările de restaurare a fațadei principale a Casei Róth au fost finalizate

Lucrările de restaurare a fațadei principale a Casei Róth au fost finalizate la începutul acestei săptămâni. Imobilul de pe strada Vasile Alecsandri nr. 3, cunoscut sub denumirea de Casa Róth, a fost proiectat de arhitectul Mende Valér și edificat în anul 1912. Casa Róth se află în continuarea Palatului Moskovits și dispune de trei etaje … Continue reading »

Primul webcam din lume – VIDEO

Primul webcam din lume – VIDEO

În zilele noastre, putem privi mii de locații prin webcam, însă acum câțiva ani, lumea era altfel. Ideea unui webcam a pornit în Universitatea din Cambridge, însă scopul lui a fost unul mai degrabă comic: deoarece la Facultatea de IT exista doar un singur aparat de cafea, iar lumea era leneșă să meargă să verifice … Continue reading »

Se va deschide o nouă creșă

Se va deschide o nouă creșă

În acest an, în urma încheierii sesiunii de depunere a dosarelor pentru înscrierea copiilor la creşă, numărul solicitărilor a depăşit numărul locurilor existente în cele 13 creşe. Ca atare, în acest an, se va deschide o nouă locaţie pentru creşă, în centrul oraşului. Copiii aflaţi pe liste cu menţiunea „în aşteptare” vor fi admişi la … Continue reading »

O seară în Turnul Primăriei

O seară în Turnul Primăriei

Turnul Primăriei Oradea poate fi vizitat o dată pe lună și la miez de noapte. Astfel Sâmbătă, 28 Iulie, între orele 19:00 – 00:00 se poate intra în turn. Tariful de vizitare: – 5 lei / persoană – cetăţeni români şi/sau străini; – 3 lei / persoană – elevi, studenţi, pensionari, persoane cu handicap, grupuri … Continue reading »

OTL a cumpărat autobuze second-hand

OTL a cumpărat autobuze second-hand

Conducerea OTL a prezentat ieri, 16 Iulie, într-o conferință de presă, unul dintre autobuzele second-hand achiziţionate de curând de către societate. Cele 10 autobuze second-hand au circulat în Olanda și urmează să fie dotate cu tot ceea ce este necesar pentru a putea circula pe liniile din Oradea și zona metropolitană. Autobuzele marca MAN Lion’s … Continue reading »