Colecție online de Povești spuse la foc, despre Padiș

Colecție online de Povești spuse la foc, despre Padiș

Asociația Compas pentru dezvoltarea societății civile bihorene, împreună cu Administrația Parcului Natural Apuseni lansează o colecție online de ,,povești spuse la foc” la care invită iubitori Padișului să contribuie cu povești, fotografii și video-uri din Padiș. Platforma dorește că continue eforturile începute prin PadișFest de a aduna laolaltă comunitatea de iubitori ai Padișului, de la … Continue reading »

Anul școlar 2016-2017

Anul școlar 2016-2017

Conform proiectului programul „Şcoala altfel” va avea o durată de 8 zile, în două etape distincte: la începutul anului şcolar (12-14 Septembrie) şi în interiorul anului şcolar, pe durata a 5 zile consecutive, la alegerea unităţilor de învăţământ. Anul şcolar 2016-2017 are 35 de săptămâni de cursuri, însumând 169 de zile lucrătoare, şi se structurează … Continue reading »

Tramvaiul de epocă va circula și în acest weekend

Tramvaiul de epocă va circula și în acest weekend

Biletele pentru Tramvaiul de Epocă pentru sfârșitul de săptămână 27 -28 August se vor pune în vânzare începând de Vineri, 19 August, la Autogara Nufărul. Până atunci, rezervarea biletelor, în limita a 50 de locuri/cursă, se poate face la Autogara Nufărul sau la numărul de telefon 0359-434-507. Biletele se pot ridica până înainte cu maxim … Continue reading »

Prima ediție a Sărbătorii Recoltei din Bihor – Oradea

Prima ediție a Sărbătorii Recoltei din Bihor – Oradea

Primăria Oradea prin Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR), Cetatea Oradea, Consiliul Județean Bihor și Centrul Județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale organizează în perioada 9-11 Septembrie prima ediție a evenimentului ”Sărbătoarea Recoltei din Bihor”. Scopul evenimentului este promovarea producătorilor și a potențialului turistic al județului Bihor prin promovarea produselor proaspete … Continue reading »

Creditul CEC a fost rambursat integral de către municipiu

Creditul CEC a fost rambursat integral de către municipiu

La finalul săptămânii trecute, Municipiul Oradea a rambursat anticipat soldul de 20,8 milioane lei rămas din creditul CEC Bank. Creditul a fost luat în luna Decembrie 2015, pentru optimizarea absorbției de fonduri europene, până la primirea banilor de la Uniunea Europeană. Din această sumă au fost folosiți 84,85 milioane lei (77 milioane lei în 2015) … Continue reading »

Automat de bilete vandalizat

Automat de bilete vandalizat

OTL anunță că își cere scuze de la călători pentru faptul că automatul de bilete amplasat în staţia “Tudor Vladimirescu”, lângă Penny Market Ioşia, este nefuncţional, din cauza faptului că a fost vandalizat. Se vor face demersurile necesare pentru a se identifica autorul/autorii în vederea recuperării prejudiciului care se ridică la aproximativ 1.000 de Euro. … Continue reading »

Lucrările avansează la trecerea subterană din zona Oncea

Lucrările avansează la trecerea subterană din zona Oncea

La sfârşitul lunii Iunie, firma Abed Nego SRL a început lucrările la trecerea denivelată pe sub liniile de cale ferată Oradea – Episcopia Bihor, în zona străzii Secarei. Acest pasaj subteran între strada Secarei şi Bulevardul Ştefan cel Mare va facilita accesul locuitorilor din Oncea spre Bdul Ştefan cel Mare. Pasajul va avea o lungime … Continue reading »

Studiu de fezabilitate pentru modernizarea a 7 străzi din zona Xenopol

Studiu de fezabilitate pentru modernizarea a 7 străzi din zona Xenopol

S-a început lucrul la studiul de fezabilitate pentru modernizarea a şapte străzi din Oradea Acestea sunt: Sintezei, Alexandru Dimitrie Xenopol – breteaua dintre strada Xenopol şi strada Chimiei, strada Chimiei, Lebedei, Potârnichilor, Fluieraşului şi strada Sturzului. Firma care se ocupă de studiul de fezabilitate este SC Edildrum Construct SRL, valoarea serviciului este 18.600,50 lei plus … Continue reading »