Primăria Oradea susține construcția de apartamente în municipiu

Primarul Ilie Bolojan a susținut ieri, 9 August o conferință de presă în care a prezentat Regulamentul privind susținerea construcției de apartamente în Oradea, acesta fiind lansat în dezbatere publică începând de azi.

Obiectivul principal al regulamentului îl constituie încurajarea construirii de noi locuințe în perimetrul municipiului Oradea.

Ținta urmărită prin acest regulament sunt dezvoltarea orașului prin creșterea populației, asigurând forță de muncă pentru companiile din Oradea.

Municipalitatea dorește să asigure infrastructura de utilități pe cheltuiala proprie acolo unde dezvoltatorii imobiliari construiesc blocuri de locuințe.

Investind în aceste utilități, municipalitatea va cere dezvoltatorilor îndeplinirea câtorva condiții: proiectul de dezvoltare imobiliară să fie amplasat în aria de aplicabilitate, pe un amplasament să fie construite minim 150 de apartamente, regimul de înălțime a blocurilor să fie de minim 3 etaje, durata de execuție a construcțiilor să fie de cel mult 3 ani de la data semnării acordului și să predea parcările de la sol în domeniul public, pentru a fi gestionate mai bine față de ce se întâmplă astăzi cu parcările private din cartiere.

Dacă valoarea utilităților va depăși 2500 de euro/apartament, atunci diferența va fi suportată de către dezvoltatorul imobiliar.

Andrei Marcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *