Milyen idő várható a következő két héten?

Milyen idő várható a következő két héten?


Az első hét közepén a nappali hőmérséklet fokozatosan emelkedik, 19-20 fokig. Később ez valamennyit csökken, de így is 16-18 fok környékén marad. Éjszaka 6 fok lesz március 30-án, utána pedig 4 és 7 fok körül fog mozogni. Eső inkább a második hét folyamán várható. Marcu András


Nem lesz hideg víz

Nem lesz hideg víz


Hétfőről keddre (március 27-28), valamint keddről szerdára virradóan (március 28-29), a Körös bal partján nem lesz hideg víz a következő program szerint: – Hétfőről keddre (március 27-28), 22 és 15 óra között, a Körös bal partján lakók, kivéve a Grigorescu, Őssi, Észak Őssi negyed, Splaiul Crişanei, Aradi út és a Decebal sugárút környéke – Keddről … Continue reading »


Perzsa kulturális tárlat

Perzsa kulturális tárlat


Március 30. és április 2. között, a Teiului utca 26. szám alatt lévő Posticumban egy perzsa kulturális tárlat lesz. A kiállítás során, a látogatók különféle perzsa szőtteseket és kerámiákat nézhetnek meg, valamint eredeti iráni zenét hallgathatnak, sőt, néhány film is lesz, amelyek Iráni tájakat mutatnak be. A tárlat megnyitója március 30-án, 17 órától lesz, majd … Continue reading »


Szimfonikus hangverseny

Szimfonikus hangverseny


Március 30-án, csütörtökön, 19 órától, a Nagyváradi Filharmónia Enescu-Bartók hangversenytermében egy szimfonikus hangverseny veszi kezdetét.          Műsoron:               – M. P. Muszorgszkij: Éj a kopár hegyen – P. I. Csajkovszkij: Változatok egy rokokó-témára, op. 33 – D. Sosztakovics: IX., Esz-dúr szimfónia, op. 70                  A zenekart Paul Mann (Anglia) vezényli, közreműködik Ștefan Cazacu, gordonkán. Marcu … Continue reading »


Egy győzelem és egy vereség a Digi VSK számára

Egy győzelem és egy vereség a Digi VSK számára


A Nagyváradi Digi VSK vízilabdacsapat a hétvégén a bukaresti Steaua alakulatát fogadta, az Országos Szuperliga utolsó fordulójában. Az első mérkőzés március 25-én, szombaton volt és 9-8-ra zárult, a Digi javára. A nagyváradiak erősen kezdték a meccset és az első negyed végén az állás 3-1 volt, majd a Steaua is rákapcsolt, így a nagyszünetre az eredményjelző … Continue reading »


Sebastian Vettel nyert Ausztráliában

Sebastian Vettel nyert Ausztráliában


A német Sebastian Vettel (Ferrari) nyerte az idei Ausztrál nagydíjat, mögötte pedig Lewis Hamilton (Mercedes) végzett. A harmadik helyre a másik Mercedeses pilóta, Valtteri Bottas ért be, míg a negyedik Kimi Raikkonen (Ferrari) lett. Max Verstappen (Red Bull) az 5. helyen végzett, míg csapattársa, Daniel Ricciardo kiállni kényszerült. Marcu András


Vesztett a magyar válogatott

Vesztett a magyar válogatott


A magyar labdarúgóválogatott vereséget szenvedett Portugália ellen a 2018-as Világbajnokság selejtezőjén. A portugálok már az első félidőben eldöntötték a meccset, miután a 32. percben André Silva, majd a 26 percben Cristiano Ronaldo is szerzett egy-egy gólt. A második félidőben, Ronaldo egy újabb gólt szerzett a 65. percben, egy szabadrúgásból. Ezzel az eredménnyel Magyarország a B … Continue reading »


Nyert az ESK VSK

Nyert az ESK VSK


A Nagyváradi ESK VSK férfi kosárlabdacsapat nyert a Temesvári KK VSK ellen, az Országos Liga 29. fordulójában. A nagyváradiak már az elején átvették a vezetést, így az első negyed végén az állás 26-16 volt, míg a nagyszünetben az eredményjelző tábla 42-30-at mutatott. A bihariak a játék másorik részében is folytatták a jó játékot, a harmadik … Continue reading »