Bor-bál

Bor-bál


A Nagyvárad központjában lévő Vura Vinotéka és a helyi Borbarátnők Társasága május 5.-én, pénteken a a Ramada Hotel Báltermében szervezi meg Erdély és Partium harmadik nagyszabású Bor-Bálját. A rendezvény magas színvonalát a neves meghívottak és borászok biztosítják elsősorban. Dr.Papp László Debrecen város polgármestere fővédnöki minőségben lesz jelen, míg Dr. Mészáros Gabriella borszakértő, mint a bál … Continue reading »


Összművészeti kiállítás a Moszkvában

Összművészeti kiállítás a Moszkvában


Május 6-án, szombaton, 20 órától, a Moszkva Kávézóban egy összművészeti kiállítás veszi kezdetét: Résztvevők: Grafika: Fábián Emő Réthi Botond Ary Johanna Akerman Csaba Vajda Boróka Kolumbán Barna-Csongor Beaver (Pastila Roz) Digitális művészet: Ferenczi Zoltán Noble Roland Fogarasi Hunor Szabó Csongor-Gyula Szobrászat: Marian Codrea (Pastila Roz) Vers: Balázs Gáspár-Emil poems Zene: S. Y. D. E. B. … Continue reading »


Szereti ön Chopint?

Szereti ön Chopint?


Április 30-án, vasárnap, 18 órától, a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ Múzeumtermében Thurzó zoltán zongoraművész egy újabb interaktív hangversennyel várja az érdeklődőket. Műsoron: Liszt Ferenc: Albumblatt – Feuilles d’album in A flat Frédéric Chopin: Nocturne Op.27, Nr.1 Frédéric Chopin: a-moll keringő Op.64.Nr.1 (Perc-keringő) Frédéric Chopin: Nocturne Op.9, Nr.1 Frédéric Chopin: Nocturne Op.9, Nr.3 Frédéric Chopin: … Continue reading »


Szimfonikus hangverseny

Szimfonikus hangverseny


Április 27-én, csütörtökön, 19 órától, a Nagyváradi Filharmónia Enescu-Bartók hangversenytermében egy szimfonikus hangverseny veszi kezdetét. Műsoron: – P. I. Csajkovszkij: Olasz capriccio, op. 45 – J. Porter: The Traveling Carnival – vibrafonverseny – Válogatás Ch. Gounod, L. Delibes, J. Massenet balettjeiből A zenekart Tiberiu Oprea vezényli, közreműködnek Alexandru Anastasiu vibrafonon és Szabó Csongor Zsolt dobokon. … Continue reading »


Változások a 15-ös vonalon

Változások a 15-ös vonalon


A Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat jelenti, hogy ma, április 27-én, reggel 8 órától, a Gen. H.M. Berthelor és az I.C. Brătianu utcák között aszfaltozási munkálatok vannak. Emiatt a 15-ös vonalon csak kisbuszok fognak ma közlekedni, hogy kerüljék a fennakadásokat. Szükség szerint, a busz útvonalát az elite Hotel felé irányítják. Marcu András


Állandó tárlat nyílik a Várban

Állandó tárlat nyílik a Várban


A Nagyvárdi Vár Múzeuma, valamint a Körösmelléki Múzeum egy új tárlatra hív minden érdeklődőt.A kiállítás a Vár földszintjén található, egy a Kis Szűz Mária templomának a romjait találták meg. A tárlatot április 27-én, csütörtökön, 17 órától nyitják meg hivatalosan, a Vár B épületének földszintjén. A Vár felújítása idején folytatott kutatások eredményeképp találták meg ezt a … Continue reading »


A Húsvéti gyűjtés eredményei

A Húsvéti gyűjtés eredményei


A Nagyváradi Caritas Eparhial egy élelmiszer gyűjtést szervezett a Húsvéti ünnepek előtt. A templomokból a következőket gyűjtötték be: 114 liter olaj, 134 kilogramm liszt, 46 kilogramm rizs, 98 kilogramm cukor, 79 kilogramm tészta. Ezenfelül még gyümölcsöket, édességeket és tejtermékeket is kaptak. Az élelmiszer összértéke több mint 2100 lej. Egyes személyek étel helyett pénzt adományoztak, ennek … Continue reading »


Az NHKV Húsvéti órarendje

Az NHKV Húsvéti órarendje


Április 15 és 17 között a Helyi Közszállítási Vállalat órarendje a következő: Április 15-én, szombaton, az utolsó járatok a következőek lesznek: 19-es vonal – Era Shopping – 19:40 20-as vonal – Auchan – 18:30 21 R vonal – Auchan – 18:35 21N vonal – Auchan – 18:40 23-as vonal – Era Shopping – 19:25 22-es … Continue reading »