Az Onisifor Ghibu Liceum támogatja a Nagyváradi Caritas Eparhial Egyesület akcióját

Az Onisifor Ghibu Liceum támogatja a Nagyváradi Caritas Eparhial Egyesület akcióját

Az Onisifor Ghibu Liceum diákjai április 17-én, kedden egy jótékonysági Sütivásárt rendeztek az iskolájukban. Az így összegyűlt pénz felét a Nagyváradi Caritas Eparhial Egyesület által működtetett Mosolyterápia programnak adományozták, amely idén is szerepel a Swimathonon. A nagyszünettől kezdve, az iskola diákjai a díszteremben vásárolhattak különféle finomságokat. Ezenkívül, prof. Carmen Chiș vezetésével hat diák is részt … Continue reading »

Fotóverseny

Fotóverseny

A Bihar Megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség egy fotósverseny szervez “Bihar megye a lencsén keresztül” címmel. A versenynek két kategóriája van: Bihar Megyei Tájak és Bihar Megyei Turisztikai Aktivitások. A verseny két szakaszban zajlik. Az első szakaszban (április 16-május 2) a képeket kell beküldeni a discoverbihor@gmail.com címre. Csak elektronikus úton lehet beiratkozni. A fotón felismerhető … Continue reading »

Megkezdődtek a munkálatok a Szabadkőműves Múzeum épületénél

Megkezdődtek a munkálatok a Szabadkőműves Múzeum épületénél

Miután előző héten aláírták a szerződést, a Szabadkőműves Páholy épületének restaurálására, ma, április 19-án megkezdték a munkálatokat. A befektetés alapján, az épületben a Szabadkőműves Múzeum fog megnyilni, mivel a huszadik század elején itt működött a Szent László Szabadkőműves Páholy. Az épületett 1901 és 1902 között építették. Az felújítási munkálatok a következőket érintik: az ablakoknál és … Continue reading »

Nyert a ESK VSK

Nyert a ESK VSK

A Nagyváradi ESK VSK kosárlabdacsapat nyert a VKK E FC Argeș Pitești ellen, az Országos Liga 29. fordulójában. A nagyváradiak 23-17-re vezettek az első negyed végén, a nagyszünetben pedig az eredményjelző tábla 40-43-at mutatott a VKK javára. A harmadik negyed végére a pitestiek 65-51-re növelték előnyüket, viszont az utolsó negyed végére a VSK egyenlített, 81-81-re. … Continue reading »

A Tenkei ProRoma iskola tárlata

A Tenkei ProRoma iskola tárlata

Április 20-án, pénteken, 14 órától, a Nagyváradi Vár Múzeumában nyílik meg a Tenkei ProRoma iskola fotótárlata. Az esemény az “Identitás a fényképeken át” program keretén belül zajlik, amelyet a Nagyváradi Közösségi Alapítvány “Tehetségek Ösztöndíja” finanszíroz. A főszervező Daniela Tütös, a Tenkei Keresztény Roma Iskola igazgatónője, telefon: 0742-127-636, e-mail: scoala_proroma@yahoo.com. Marcu András

Szépség és nőiesség műhely

Szépség és nőiesség műhely

Április 20-án, 18 órától, a Principatelor Unite utca 10. szám alatt, egy sépség és nőiesség műhely lesz. A Nőnap nem csak március 8-án, hanem minden nap kéne legyen! Alakítsanak át minden napot egy különleges eseménnyé! Az eseményhez töltsék ki az alábbi nyomtatványt: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfB7XP3EcrLBFwxTx-kRTZKQ9W_x1CtXnizTnjY1tR-y-zq5A/viewform Egy élő esemény mindig érdekesebb, mint egy televíziós, vagy youtube-os műsor. Az … Continue reading »

Még mindig nincs logoja Nagyváradnak

Még mindig nincs logoja Nagyváradnak

Idén február 8-án elindítottak egy pályázatot, amelynek az volt a célja, hogy Nagyvárad számára egy logot kreáljanak. A pályázatra 180 ötlet érkezett, ebből 172 felelt meg a kiírásoknak. A zsűri azonban egyet sem talált megfelelőnek ezekből, így a 47 ezer lejes díjat senki sem kapta meg. A logoötleteket a www.brandoradea.ro oldalon tekinthetik meg. Marcu András