Jótékonysági vásár cicák számára

Jótékonysági vásár cicák számára

A Cicák Barátai egyesület egy jótékonysági vásárt rendez a nagyváradi cicamanhely számára. Az esemény neve We believe in Santa Paws és a Várban lévő R&R kávézóban és könyvesüzletben rendezik meg, december 16-án, 18 órától. 19:30-tól Lavinia Jurcă állatorvos is csatlakozik az eseményhez, hogy megválaszoljon mindenféle, macskákkal kapcsolatos kérdést. A vásáron órákat, plaketteket és csészéket vehetnek. … Continue reading »

Karácsonyi ünnepi hangverseny

Karácsonyi ünnepi hangverseny

December 22-én, pénteken, 18 órától, a Lórántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban, a Múzeumi Hangversenyek rendezvénysorozat keretén belül, egy karácsonyi ünnepi hangverseny veszi kezdetét. Fellépnek: – A Nagyvárad-Réti Református Egyházközösség “Sztárai Mihály” énekkara, karnagy: Márkus Zoltán – Florin Mircea Ganea – basszus – Thurzó Zoltán – zongora Marcu András

Milyen időjárás várható a következő két héten?

Milyen időjárás várható a következő két héten?

Az időjárás melegebb lesz a sokévi átlagnál egész december 16-ig, 9-16 fokos maximális, valamint 2-6 fokos minimális hőmérsékletekkel. December 17 és 24 között a hőmérsékletek átlagosak lesznek, 9-16 fokos nappali és -4 – -1 fokos éjszakai értékekkel. Eső december 16-án és 17-én várható, valamint 13-án, 15-én, 18-24-én előfordulhat könnyű eső. Marcu András

Vesztett az ESK VSK

Vesztett az ESK VSK

A Nagyváradi ESK VSK kosárlabdacsapat vesztett a Temesvári KK VSK ellen az Országos Liga 8. fordulójában. A nagyváradiak jól kezdték a mérkőzést, az első negyed végén 21-16-al vezettek, viszont a nagyszünetre Temesvár volt az élen, 47-42-es állásnál. A különbség alig változott a harmadik negyed végén, amikor 68-60-at mutatott az eredményjelző tábla. A meccs végére az … Continue reading »

Bihar Megyei Fotóriporterek Kupája

Bihar Megyei Fotóriporterek Kupája

Az idei Bihar Megyei Fotóriporterek Kupájára 6 bihar megyei fotóriporter és 3 Hajdú-Bihar megyei küldte be képeit. A dr. Ramona Novicov művészetkritikusból, valamint dr. Teodor Pantea EFIAPs és Tóth István AFIAP fotóművészekből álló zsűri összesen 72 fotót fogadtak el a tárlatra, a következő szerzőktől: Ciprian Iovan (”Crișana” – RO), Csaba Kovács, Berettyóújfalu (HU), Péter Kovács, … Continue reading »

Spanyol est a Filharmóniában

Spanyol est a Filharmóniában

December 13-án, szerdán, 19 órától, a Nagyváradi Filharmónia Enescu-Bartók hangversenytermében egy spanyol estet rendeznek. Műsoron: – M. I. Glinka: Nyári éj Madridban – nyitány – J. Rodrigo: Concierto de Aranjuez – gitárra és zenekarra – E. Chabrier: España – zenekari rapszódia – Ny. Rimszkij-Korszakov: Spanyol capriccio, op. 34 A zenekart Sabin Pautza vezényli, közreműködik Dan … Continue reading »